Workshop Malukufood

Ik was, zoals ik elke dag wel even doe, even op facebook aan het rondkijken. Ineens zag ik bij
mijn Tante Lenie van Malukufood dat ze een weekend workshop gaf met een rijsttafel en
wat snacks. Ik kreeg spontaan zin om me hiervoor in te schrijven.

In het weekend van 21 februari tot 23 februari werd de workshop gegeven. Het was ook fijn
dat het lekker dicht bij huis was, in Nunspeet.

Ik moest eerst nog gewoon lekker werken. Na het werk gauw naar huis, douchen en rijden
maar.
Toen ik eenmaal aankwam was ik wel een beetje verlegen of, hoe moet ik het zeggen,
zenuwachtig. Ik denk dat dat het juiste woord is. Ik had een gezonde dosis spanning.


Ik kwam bij het park en mijn oom verwelkomde me. Eenmaal bij het huis aangekomen zag ik
mijn tante met haar dochter en een vriendin van haar dochter.
Ik had knikkende knieën en het zweet onder de oksels, maar wat hebben we lekker gegeten!
We aten van alles wat: eerst “normaal” eten en toen tompouce en daarna keu lapis. Alles
was even lekker. Daarna pinda’s, chips, enz.

Zaterdagochtend kreeg ik een heerlijk ontbijt en daarna kwamen er nog meer cursisten die
snacks gingen maken. Deze dag was snackdag. We gingen lemper (rijstrolletjes met kip of
rund) maken en namu namu (kippastei).

Na de workshop hebben we lekker gekookt voor het avondeten. Ondanks dat we al best vol
zaten hebben we toch lekker gegeten.

En toen was het weer tijd om naar bed te gaan om te gaan slapen, want de volgende dag
zouden we een rijsttafel maken.

Daar hadden we ook echt zin in!

Wat hebben we allemaal gemaakt:
Witte rijst
Sambal goreng basah
Sambal goreng ketang
Tempeh tahoe
Ikan rica rica
Frikandel
Sajur tjampur
Komkommer atjar


Het was een waardevol weekend, een weekend waarin ik me intens gelukkig heb mogen
voelen, ook omdat je gewoon jezelf kon zijn. Ik hoefde niet op mijn tenen te lopen, ik ben
wie ik ben daar, echt een geluksmomentje.


Mijn dank gaat dan ook uit naar mijn tante van Malukufood en mijn oom.
Ook wil ik graag Nathalie en Boya bedanken. ik heb jullie op een hele ander manier leren
kennen en we hebben nu nog steeds leuk contact.

Dank jullie wel!
Liefs, Annatevka

Wil je het malukufood boek? Bestel hem hier: Malukufood.
Je kunt mijn tante ook volgen op Facebook: Malukufood Facebook pagina

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *